Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ο πόλεμος της Παντόφλας

Εδω και μερες με προβληματιζει το γεγονος να εκθειαζονται συσκευες-γιγαντες μεσα απο τις στηλες του navimania forum.Το οσο πιο μικρο τοσο πιο καλο,εχει αντικατασταθει απο το οσο πιο φαρδυκωλο τοσο το καλυτερο!Και δεν μιλαμε για σεξ,αλλα για συσκευες PDA.Με αφορμη το νεο τουβλο της Toshiba,που θες δυο χερια για να το πιασεις,σκεφτηκα να αναφερω ορισμενες σκεψεις εδω,για να μην στεναχωρησω τον καλο μου φιλο Πανο,ριχνωντας θαψιμο στο φορουμ!Βρισκομαστε λοιπον μπροστα στη μαχη της Παντοφλας!HD,XPERIA,το νεο Toshiba και ποιος ξερει πιο αλλο ακομα,θα δωσουν μαχη μεχρι τελους.Προς το παρον βεβαια και μεχρι την εμφανιση νεων παικτων,το χρυσο βατομουρο παει στο HD.Βλεπω οτι ακομα και οι Panosha roms δεν ειναι οσο σταθερες θα επρεπε,sorry friend!Τα προβληματα των χρηστων δεκαδες και οχι μονο αυτων που φλασαρουν,αλλα και αυτων που εχουν μαμισιες ρομ!Τωρα βλεπουμε και εναν ατυπο διαγωνισμο σηματος gps μεταξυ Sony και Eten,αν και εχουμε μια διαφορα στον οροφο που πιανει η καθε συσκευη!Ταχουμε λυσει ολα τα προβληματα εκτος απο αυτο...Ελεος δηλαδη!Τοσοι και τοσοι ανθρωποι καθονται με τις ωρες και προσπαθουν να φερουν στα μετρα τους μια συσκευη,που στην τελικη φτιαχτηκε για να μας υπηρετει,οχι να γινουμε σκλαβοι της.Για μενα ολα τα δεινα ξεκινουν απο το λειτουργικο,εκει ειναι το ζουμι.Η Microsoft δεν δειχνει ικανη να ξεπερασει ασυμβατοτητες ετων.Δεν νομιζω οτι ειναι θεμα μονον επεξεργαστων και προγραμματων το προβλημα.Απο την αλλη,οι εταιρειες μας πασαρουν ολο και μεγαλυτερες συσκευες λες και θελουμε να παρουμε netbook.Εγω παντως δεν σκοπευω να παιξω το παιχνιδι αυτο και προς το παρον θα απαρνηθω τα PDA.Tom tom και ξερο ψωμι λοιπον,αν και ποτε δεν πρεπει να λεμε ποτε...ΟΥΦ! Ξαλαφρωσα!

3 σχόλια:

  1. Τα PPC ήταν πάντοτε μεγάλα. Ουσιαστικά μίκρυναν από το S100 και μετά (κατεβαίνοντας στις 2.8 ίντσες οθόνης). Δεν είναι κακό να υπάρχει ένα μεγάλο και ένα μικρό μοντέλο, δεν με ενοχλεί το μέγεθος του HD. Αν, μάλιστα, το gps του δεν είχε το γνωστό απαράδεκτο lag, τότε θα έλεγες ότι έχεις μια αξιόλογη συσκευή gps (τουλάχιστον). Με ενοχλεί το τεράστιο Toshiba διότι θεωρώ ότι ξεφεύγει και με ενοχλεί η πολύ μικρή οθόνη του Xperia για τον ίδιο λόγο, εννοώντας φυσικά ότι τα πάντα φαίνονται μικρότερα απ' ότι στις κλασσικές 2.8 οθόνες και ας είναι wide η οθόνη του Xperia... (δε πα να ταν και 1 μέτρο σε ύψος; Πάλι μικρότερα θα απεικονίζονταν όλα). Έχω πει από καιρό πώς την θέλω τη συσκευή μου και μάλιστα είχα φτιάξει και σχετικό θέμα στο blog με "μονταρισμένη" φώτο.

    http://an-esorropoi.blogspot.com/2008/10/htc-touch-diamond-wide-wide.html

    Ελπίζω να την δω σύντομα αν και νομίζω ότι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που κυκλοφορεί με τις επερχόμενες συσκευές της HTC (δεν θα με χάλαγε, φυσικά, και ένα qvga omnia) και μάλλον πρόκειται για το firestone.

    http://phonereport.info/2009/01/13/htc-leaks-2009-handset-roadmap/#more-6454

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συσκευές γίγαντες είναι ένα κομμάτι της αγοράς και προφανώς δεν αφορούν όλους. Αγνοείς όμως δυο πράγματα, τη μόδα που οδηγεί αυτή την εποχή σε μεγαλύτερες συσκευές με δυνατότητες browsing και multimedia και το πόσο περισσότερο εύχρηστη γίνεται μια συσκευή Windows Mobile, μέσω της ΜΕΓΑΛΗΣ οθόνης αφής.

    Τα προβλήματα των χρηστών που λες θα υπάρχουν πάντα, όσο τέλειες και να γίνουν οι συσκευές. Στα φόρα πάντα θα διαβάζεις τους λίγους που έχουν προβλήματα, ενώ οι πολλοί που δεν έχουν δεν θα μιλάνε. Τα περισσότερα προβλήματα που διαβάζεις σε φόρα προέρχονται από μη γνώση του αντικειμένου ή άλλα που προήλθαν από προσθήκη ή λάθος χρήση προγραμμάτων τρίτων κατασκευαστών. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω, η τελευταία ROM της HTC για το HD είναι άψογη και η συσκευή είναι απαλλαγμένη από το παραμικρό πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σου πω Χρήστο, ακόμη και για το Sex να μιλούσαμε, το φαρδύκωλο δεν είναι το ζητούμενο ή επιθυμητό. Άλλο το φαρδύκωλο κι άλλο το τουρλωτό...

    Δεν είναι θάψιμο, η προσωπική σου γνώμη είναι και σίγουρα συμφωνούν κι άλλοι μαζί σου, ως ένα σημείο και εγώ.

    Το θέμα είναι όμως για ποιον προορίζεται μια συσκευή και όχι σε ποιον αρέσει. Το Diamond ας πούμε εξυπηρετεί ως μέγεθος, ακόμη κι αυτόν που δεν το χρειάζεται άμεσα ως υπολογιστή τσέπης, τον ταμία τραπέζης ας πούμε, δεν εξυπηρετεί όμως τον άνθρωπο που θέλει "κινητό γραφείο", τον δικηγόρο, τον μεσίτη, τον μηχανικό, τον πωλητή, ακόμη και τον οδηγό ταξί, τον άνθρωπο εν τέλει που χρειάζεται να σημειώσει, να ενημερωθεί, να ανατρέξει σε αρχεία, να σχεδιάσει και ταυτόχρονα να πλοηγηθεί. Αυτός ο χρήστης λοιπόν δεν χρειάζεται μια συσκευή που θα βάλει στο αυτί του ή δεν θα τον ενοχλεί στην τσέπη του πουκάμισου, χρειάζεται μια συσκευή, που τα κάνει όλα και με μεγάλη οθόνη, με ένα bluetooth hands free (απαραίτητα) και τα έχει όλα. Όλοι οι υπόλοιποι με ένα καλό κινητό και μια συσκευή ΡΝΑ για πλοήγηση, είναι υπέρ του δέοντος καλυμμένοι.

    Σε ότι αφορά τις Rom, υπάρχουν 3 συσκευές PDA στο σπίτι μου και σε καμία δεν πέρασα μαγειρεμένη rom, όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο ή λόγω εγγύησης, όσο γιατί η ταχύτητες που υπόσχονται και οι ενσωματωμένες εφαρμογές δεν μου λείπουν και ούτε είμαι υστερικός με απόλυτες τιμές. Ανεξάρτητα όμως από αυτό που εγώ πιστεύω ή θέλω και ανεξάρτητα από τον αν τώρα με τον Πάνο μας χωρίζουν γαλαξίες, το αν ένας άνθρωπος από χόμπυ ή περιέργεια ή όπως θες πες το, ασχολείται με αυτό, δεν το κάνει από κόντρα στον κατασκευαστή, αλλά για να κάνει πιο προσωπική την συσκευή του. Ακούγοντας δε και τις επιθυμίες-γούστα των υπολοίπων, φτιάχνει κάτι πιο κοντά στον χρήστη, όποιος κι αν είναι αυτός και ανάλογα με τη ζήτηση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τις ανάγκες, τις τάσεις και την εμφάνιση πρακτικότερων εφαρμογών. Λογικό είναι οι "ιδιώτες" να είναι πιο "ευκίνητοι" από τις κατασκευάστριες εταιρείες και να αντιδρούν αμεσότερα.

    Δυστυχώς υπάρχουν γενετήσια κουσούρια που δεν λύνονται, κακές κατασκευές, gps απλά για να λέμε ότι υπάρχει, σχεδίαση εκτός εποχής (πλην του Diamond), είναι κάποια από όσα μας απομακρύνουν και όχι τόσο το μέγεθος.

    Πιθανόν η κρίση που κυριαρχεί στον πλανήτη, να είναι κρίση εν τέλει της μετριότητας και της υπεραξίας της και όχι του άριστου και της πραγματικής του αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή